A jógához nem lehetsz túl öreg vagy túl fiatal. Túl beteg, vagy túl fáradt. A jógát bármikor elkezdheted, akkor is, ha most még úgy érzed, hogy nem vagy rá képes. Lehetsz vékony vagy picit ducibb, örökmozgó esetleg könyvmoly - nálunk egészen biztosan megtalálod a hozzád legközelebb álló jógafajtát. De ha egyedül nem sikerül, ne aggódj, segíteni fogunk!

Lépj be hozzánk, nézz körül és érezd, hogy ez lesz az a hely, ahol magadra találhatsz. Ez az a stúdió, ahol sokat fogsz izzadni, nagyokat nevetni, kőkeményen koncentrálni, jó emberekkel találkozol, és megújulva távozol. Mind testben, mind lélekben. Megszabadulsz a Rád rakódott stressztől, néhány fölösleges kilótól, pár centitől. Segítünk, hogy könnyebben viseld a betegséget, gyorsabban regenerálódj, javuljon állapotod. Segítjük a változásod.

Órarendünkben szereplő óratípusok:

Mindegyik óránkat ajánljuk mindenkinek, bármilyen gyakorlottsági szinten, mivel a jóga a tapasztalás útja. Ha kezdő vagy illetve még nem jártál nálunk, javasoljuk, hogy próbálgasd végig az óráinkat és hallgass a bensődre, a megérzéseire, hogy melyik/ melyikük jók Neked. A sérülésedről, betegségedről tájékoztasd az Oktatódat! További részletekről érdeklődni és bejelentkezni az Oktatóknál tudsz. Az összes jóga foglalkozás HATHA JÓGA alapú!


Hatha jóga: 

egy teljes rendszer, amelynek a testgyakorlatok, azaz ászanák, a légzőgyakorlatok, a tisztító eljárások és a meditáció is része. A fizikai gyakorláson a hangsúly, az ászanák tárházát szabadon használjuk, az óra felépítése ami adott. Az egyensúly és a harmónia tökéletességét tűzi ki céljául. Vérbőséget okoz: ez a többletvér gyulladást csökkent, átmozgatja a szöveteket, segíti a megújulásukat és beindítja az öngyógyítási folyamatokat. Az egyetlen olyan mozgás, amely leviszi a vérnyomást, és egy sor különleges hatása van a szervezetünk működésére. Nincsenek benne pumpáló mozgások, és azzal, hogy folyamatosan nyújtunk, egy állandó, statikus nyomás jön létre a testben, ami a nyirokkeringést stimulálja, és edzi a nyirokereket is. Így a stimulált nyirokkeringés egyik hatása az, hogy dúsul az ízületi folyadék, és ezzel a Hatha Jóga kiválóan karbantartja, "olajozza" az ízületeinket. De a Hatha Jógával stimuláljuk a belső elválasztású mirigyeinket is, amelyek szintén folyadékot választanak el, s nyugtató hatást fejtenek ki. Átmozgatja a szalagokat, az inakat, és ugyan nem épít hatalmas izmokat, de tónusossá és erőssé teszi azokat. A Hatha Jógának közvetlen hatása van az agyműködésre is, például javul a memóriánk, az összpontosító képességünk és a test-tudat koordinációnk. A Hatha Jóga olyan légzésrendszert alkalmaz, ami pihentet, és szellemi frissességet ad, így azáltal, hogy a Hatha Jóga javítja a légzés technikánkat, természetesen serkentőleg hat az agyunkra is. Valamint a Hatha Jóga gyakorlásának egyik legfontosabb eleme, hogy terápiás hatású, mert minden korosztálynak, minden alkatnak és nemnek megfelel mint mozgásforma, és legyen bármilyen mozgásforma az, amit csinálnánk még a jógán kívül, azt is kiválóan kiegészíti. Gerincjóga: a Gerincjóga modern, a mai kor, ülő életmódot folytató emberének kifejlesztett mozgásrendszer, amely a jóga  eszköztárát használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására. Olyan mozgásterápia, mely biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal átmozgatja az egész fizikumot. Javítja a testtartást, fokozza az izületi hajlékonyságot, erősíti és nyújtja az izomzatot, testtudat és önbizalom növelő. A megfelelő légzés technikák elsajátításával együtt emésztés és keringés javító, stresszoldó, javítja a relaxációra való képességet és fokozza a pszichikai teherbírást.

Célja a mozgásszervi problémák megelőzése, légzés technikák elsajátítása és stresszoldás.

Az izomerő és kitartás bármely korban javítható ezért idősebbeknek is, valamint azoknak, akik esetleg túlsúllyal küzdenek, és szeretnének javítani közérzetükön, de eddig nem mertek csoportos mozgásformákat kipróbálni, vagy nem volt erejük elkezdeni egy aktívabb életmódot és életmódváltásban szeretnének segítséget és motivációt kapni.Birthlight Kismama jóga: a 12. hetet betöltött várandós hölgyeknek. 

Mikor egy nő gyermeket vár, teste és lelke nagyon sok átalakuláson megy keresztül. Ezek a történések sokszor megterhelőek és meglepőek lehetnek. A Birthlight Kismama Jóga biztonságos gyakorlatai segítségével harmonikusabbá és örömtelivé tehetjük ezt a különleges időszakot. A 90 perces gyakorlások során olyan speciális ászanákkal mozgatjuk át magunkat, melyek segítik a test alkalmazkodását a mindig változásban lévő várandósság állapotához. Az alkalmazott testhelyzetek segítik a szükséges izmok megerősítését és egyben rugalmassá is teszik azokat. Kiemelt hangsúlyt kap a gátvédelem. A rendszeres gyakorlás érzelmi stabilitást biztosít, és megtanít figyelni a belső folyamatainkra, ami a szülés során is a segítségünkre lesz. Az órák alatt vezetett meditációban kapcsolódhatunk a kisbabánkhoz, elmélyítve ezzel a kötődést. A légző gyakorlatok fontos szerepet kapnak az órákon, melyek segítenek a fájdalomkezelésben, oldják a félelmet és a feszültséget. Ajánljuk minden olyan kismamának: aki egészséges várandósságra, könnyű szülésre és a szülést követő gyors regenerációra vágyik, aki szeretne érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabájával. 


  

Gyerekjógák: 

3-6 éveseknek és 7-12 éveseknek. A gyerekjóga egy komplex mozgásfejlesztő óra. Célja, hogy egy mesén keresztül olyan mindennapi helyzetekkel találkozzanak a gyerekek, amely a pozitív megoldásokat keresve oldja meg ezeket. Növeli az önbizalmat, megtanulják saját testük jelzéseit értelmezni. A gyakorlatok pozitív hatásai nem csak a testben, hanem a lélekben is jelentkeznek. Segíti a tanulási nehézségek leküzdését, a figyelem és koncentráció képességet javítja. Megtanulják a társas érintkezés szabályait, relaxációs technikákat és a stressz oldását. 

A gyerekjóga hatásai:

- állóképességet, hajlékonyságot, egyensúlyérzéket, helyes testtartást fejleszti,

- önbizalmat növeli,

- fejleszti az érzelmi intelligenciát,

- csökkenti a szorongást, megtanít lazítani,

- helyes légzés megtanulása, feszültség oldása légzésen keresztül,

- növeli a koncentrációt,

- enyhíti a tanulási nehézségeket,

- játékos mozgásfejlesztés valósul meg minden jóga órán,

- maximálisan figyelembe veszi az egyéni képességeket, nincs verseny, mindenki egyformán fontos, ami növeli az önértékelést.

A két korosztály rèszére az életkornak megfelelő gyakorlatokkal, technikákkal nyújtjuk a foglalkozásokat.Törzs- és hasizom regeneráló és erősítő tréning:

A szétnyílt, renyhe hasizom nem tudja ellátni feladatát, hogy tartsa a belső szerveket, hogy segítse a törzs izmainak és a gerincnek a munkáját. Kicsit iszik, eszik az ember és már előre is ugrik, olyan, mintha babát várnál. Pedig elég pár hét szorgos gyakorlás, és a hasizmok megerősödnek, és elkezdődik egy fantasztikus átalakulás. Quimera Nőies Mozgás és Tánctréning: 

kéthetente vasárnap délelőttre egy remek, táncos edzésforma, mellyel hatékonyan lehet elérni fizikai, mentális és lelki érettséget. A latin-amerikai táncokat kifejezési eszközként, egyedi módon használja; egy új táncstílus, érett szórakozási forma is egyben. Rendkívül magas szintre fejleszti a testtudatot, önmagad és mások mélyebb szinten való megértését. Lehetővé teszi, hogy a saját rendszerét, stílusát mindenki önmaga alakítsa ki, miután erős és stabil alapokat épített ki minden síkon (testi, mentális és lelki). Bármilyen táncstílust vagy mozgásformát képes egyszerűen és természetes módon kombinálni és továbbfejleszteni, és ezáltal harmonikus fúziókat létrehozni.


Terápiák, kezelések:

A sérülésedről, betegségedről tájékoztasd a Terapeutádat. További részletekről érdeklődni és bejelentkezni a Terapeutáknál tudsz. 

Forró Barbi:

LoveYourBelly: szétnyílt hasizom regeneráló tréning, preventív jelleggel a terhesség előtt, alatt, ill. után. A várandósság alatt, és egyéb más okokból nem csak a kismamáknál nagyon sok esetben sérül az egyenes hasizom, eltávolodik egymástól a köldök vonalában, függőleges irányban. A hasizomnak esztétikai funkciója mellett kitámasztó, megtámasztó és alátámasztó szerepe is van. Ha sérül, sajnos nem tudja ellátni ezen feladatait. A sérülés miatt minden terhelés a gerincre hárul, így hátfájás, gerincfájdalom, köldök-, lágyék-, hólyag-, vagy éppen gerincsérv alakulhat ki. A Loveyourbelly tréningen megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatok rendszeres végzésével, a hasizmok képesek megerősödni és az izmok közötti rés minimálisra csökkenthető. Szétnyílt hasizomra gyanakodhatunk, ha reggel felkelést követően, miután megiszunk egy pohár vizet, vagy eszünk valamit, úgy tűnik, mintha ismét "terheshasat" növesztettünk volna. A 2,5 órás tanfolyamon (privát keretek között 1,5 óra) beszélgetünk a hasizmok szerepéről, a szülés utáni regenerálásról, a feszesítése módjáról, a helyesen végzett hasizom gyakorlatokról, gátvédelemről és a táplálkozás fontosságáról. Megismerkedünk a leghatékonyabb hasizomfejlesztő és regeneráló gyakorlatsorral, mely: otthon, egyedül végezhető 20-30 perc alatt, 3 - 4 hét rendszeres tornával látható eredményeket ad, összezárja a várandósság alatt szétnyílt hasizmot, teljesen "derékbarát", biztonságos. A tanfolyam díja 8 000.- Ft csoportban, egyénileg: 10 000.- Ft.

Testolvasás - Testtartáselemzés: fejfájásod, rossz közérzeted, vállpanaszaid, hát, derék, csípő, térd és bokafájdalmaid oka a nem megfelelő testtartás, mozgásszegény életmód, vagy ismétlődő rossz mozgásminták, mint pl. a sok és helytelen ülés. A testtartás egyedivé válik, és a hibás testtartás rengeteg fájdalmat okoz. A csigolyaközti porckorong betegségei, az izom és izületi fájdalmak, gyulladások, a kóros járáskép hátterében mind ott áll a hibás testtartás. Nagy lehetőség azonban, hogy testtartásunkat alakíthatjuk, javíthatjuk! Ha orvoshoz, csontkovácshoz, masszázsra, fürdőbe... stb mész fájdalmaddal, a fájó területet kezelik majd, így tüneti kezelést kapsz, mellyel rövidebb/ hosszabb ideig csökkennek panaszaid, akár meg is szűnnek, DE egy idő után újra jelentkeznek fájdalmaid. A fájdalom forrása ugyanis nem feltétlenül egyezik meg a jelentkezés helyével, így a fájlalt területen kívül más, látszólag egészséges tesztrészeket is kezelni kellene ahhoz, hogy hatékon legyen a terápia. A fájdalom valódi forrásának megállapításához a leghatékonyabb segítség a test, testtartás alapos megismerése, melynek módszere a TESTOLVASÁS - TESTTARTÁS ELEMZÉSE. A testtartáselemzés során:• anamnézist készítek, (életvitel, munkakör, napi fizikai aktivitás, panaszok, fájdalom),• felmérem a testtartást állásban különböző szempontok alapján, megnézzük hol van/ vannak az eltérések, a fájdalmad honnan ered,• megbeszéljük az izomegyensúly-felbomlás okát (alul- és túlműködő izmok),• javaslatot teszek a mozgásminőség javításra, • a számodra legfontosabb korrekciós gyakorlatokat összeállítjuk (nyújtás, erősítés), és betanítjuk. A foglalkozás kb 1,5 óra, díja: 10 000.- Ft.

Szalay Réka:

Kineziológia: generációról generációra magunkkal hozunk viselkedésmintákat, amiket akarva akaratlanul is átveszünk szüleinktől/nagyszüleinktől, és tovább is adjuk azokat a gyermekeinknek. Sokszor megakadunk, nem tudjuk hogyan tovább, csak azt, hogy ilyen formában már nem szeretnénk tovább benne lenni életünkben, vagy tenni azt, amit éppen teszünk. Ilyenkor fontos megvizsgálni, hogy hogyan voltak benne eddigi kapcsolataikban, élethelyzeteikben, mi az, amivel elégedettek voltak, és min szeretnének változtatni. A kineziológia módszereinek segítségével ezekre a kérdésekre könnyen megkaphatjuk a választ, különböző technikák segítségével feloldhatjuk azokat a blokkokat, amik gátolnak minket a kiteljesedésben. Miben segít a kineziológia? A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában. A vitalitás és energiaszint növelésében. Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében. Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában. A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában. A stresszek és félelmek kezelésében. A kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában. Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában. Kapcsolataink mélyítésében. Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében. Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában. Életminőségünk fejlesztésében. Tanulási problémák kezelésében. Minden életkorban, életszakaszban alkalmazható. A kezelés 60- 90 perces, a 60 perces 8 000.-/ alkalom, a 90 perces 10 000.- Ft/ alkalom.

Földsugárzás-radiesztézia: a földi élet sugárzási térben fejlődött ki és fejlődik ma is tovább. Bolygónk szüntelenül bocsát ki kisebb, nagyobb intenzitású sugárzásokat, melyek lehetnek egyaránt hasznosak és károsak. Megfigyelések szerint a betegségek 60-70 %-a összefüggésbe hozható a földsugárzásokkal. Ha valaki hosszú éveken át ugyan azon a helyen alszik, 3-4 év alatt figyelmeztető jelek, míg 5-6 év alatt súlyos betegségek alakulhatnak ki. A földsugárzást mindenki saját magán is megfigyelheti. Állandó gyengeség felkeléskor, álmatlanság, fejfájás, idegesség, ingerültség, reumás fájdalmak, emésztő rendszeri zavarok, vérnyomás problémák, allergiás panaszok. Aki éjfél és 03 óra között rendszeresen felébred, gyanakodhat arra, hogy ez a földsugárzás hatására történik. A földsugárzásokat bioenergetikai módszerekkel az aurában is lehet mérni. Egy aura mérés során meg lehet állapítani, hogy az ember milyen földsugárzásokban fekszik, ez hogyan hat az aurájára, mennyire kezdte ki az auráját. A radiesztéta a fekvőhelyek bemérésével és a kiváltó ok megszüntetésével - ágy áthelyezéssel, vagy árnyékolással - elősegítheti a gyógyulást és a panaszok megszüntetését. Forrás: bencze-marosi.hu Árak:

  • Egyszeri kiszállás a tó körül: 1000 Ft
  • Helyiségek bemérése: 5000 Ft (max 30 m2-ig),
  • 30 m2 felett, megállapodás szerint.

Energetikai kezelés: életfolyamatokat támogat, támogatja a személyiség fejlődésének folyamatát, az önmegismerést, segíti az egészségi állapot megtartását, enyhíti a fájdalmat, segít félelem, a harag, a méreg, az aggodalom, és a rossz hangulat legyőzésében, könnyít a nehéz fizikai és pszichikai megterhelés leküzdésében, növeli a teljesítőképességet, pozitívan befolyásolja a környezetünkhöz való viszonyunkat, a könnyebb beilleszkedést, serkenti a kreativitást. Minden életkorban, életszakaszban alkalmazható. Ára: 7000 Ft (1,5 óra).

Reinkarnációs utaztatás: az előző életeinkbe való visszatekintéssel, közelebb kerülünk Önmagunkhoz. Mégértéshez jutunk a jelenünk- és emberi kapcsolataink terén. Feltérképezhetjük a jelen és múltbeli életeink összefonódásait. Ára: 10 000 Ft (2-3 óra kb).

Szlifka Tünde:

Leendő kismamáknak és kismamáknak: női jóga a sikeres fogantatásért, kismama masszázs, szülésfelkészítés, dúlaság, szülésmegindító masszázs.

Szülés után: szülés utáni regeneráló masszázs és jóga.