A mozgás a tapasztalás útja, és mi segíteni fogunk Téged ezen az úton!

 Ha teljesen kezdő vagy, illetve még nem jártál nálunk, kérdezd bátran az Oktatót!

A sérülésedről, betegségedről tájékoztasd az Oktatódat! 

Az órákhoz szükséges eszközöket biztosítjuk Neked.

Az "aerobik" szó azt jelenti, hogy "oxigén jelenlétében". Az aerobik egy olyan mozgásforma mely oxigén jelenlétében és segítségével állítja elő az energiát, és amelynek legalább 20 percig kell tartania ahhoz, hogy elérjük a célpulzust. Ez a folyamat a kardiovaszkuláris (szív és tüdő) rendszer edzésére és javítására szolgál.  Szerencsénkre mára már átértékelődött az aerobik mozgásanyaga, és létrejött az a ma is használatos módszertan, amely a teljesítmény növeléséről az egészség megőrzésére helyezte a hangsúlyt. A fitnesz-aerobik a helyes testtartásban szerepet játszó izmok erősítését, nyújtását, valamint a mozgáskoordináció tudatos fejlesztését is céljának tekinti. 

Mire számíts? Zenére végzett dinamikus mozgás. Változatos és egyszerű koreográfiája könnyen elsajátítható, így biztosítva az intenzitást és a magas fokú edzéshatást. Az aerobik szálkásító, zsírégető hatása mellett, fejleszti az állóképességet és a koordinációt és alaposan megdolgoztatjuk a legfőbb izomcsoportjaikat is.

Ajánljuk: 12 éves kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül az egészséges és aktív sportok kedvelőinek akik mernek és akarnak elfáradni!

További információ: Forró Barbara 06 20 990 6796

Az astanga jóga a hatha jóga egyik dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból áll, így alkalomról alkalomra ugyan azt gyakoroljuk, mégis minden egyes gyakorlás más és más eredményt ad. A sorozatok (összesen 6 sorozat van) az 5 légzésig kitartott ászanákat/ pózokat fix sorrendbe állítja, és dinamikus mozgássorral/ vinyasával köti össze, a légzéssel (udzsájí pránájama), a bandhákkal (energetikai zárak) és a drishtikkel (tekintet egy adott pontra szegezése) együtt. Így egy folyamatos, megállás nélküli gyakorlást végzünk, aminek a ritmusát az astanga jóga saját légzése, az udzsájí légzés adja. Az astanga jóga kimondottan egy erős fizikai gyakorlás, ami a rendszeres gyakorlással hamar meghozza a gyümölcsét, a test és a lélek erős, egészségesebb lesz, amitől megnő az önbizalom. A 6 sorozat egymásra épül, az I. sorozat készíti fel a testet a további 5 sorozatra, ez az alap. A világon nagyon kevesen jutnak el a 3 sorozatig is, így a jógastúdiókban főként az I. és a II. sorozatot tanítják.

Mire számíts? Az I. sorozat erősen tisztító hatású, izzadás fokozó. Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően növeljük a hajlékonyságot, az ízületek mozgástartományát. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, a testzsír aránya csökken, az állóképesség nő, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kialakítja a fegyelmet, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint. Kezdőknek, bizonytalanoknak vezetjük az I. sorozatot, a haladók saját ritmusukban is gyakorolhatnak.

Ajánljuk: 12 éves kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül minden kihívást kedvelőnek.

További információ, csoportos órán kívüli magánóra lehetősége: Forró Barbara 06 20 990 6796

Esküvői tánc koreográfia betanítás
Esküvői tánc koreográfia betanítás

Egyéni igények alapján

További információ: Belkovics Veronika +36 70 550 9254

A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket célzott, tudatos mozgással lehet és kell is kezelni. A Gerincjóga a gerincre és az egészséges gerinchez nélkülözhetetlen más izületekre, izmokra fókuszálva leszűkíti a hatha jógát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztárra azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még vagy már nem rendelkeznek megfelelő fizikummal és testtudattal. Célja a mozgásszegény életmódból, a sok üléstől, vagy a nem megfelelő testtartásból fakadó mozgásszervi problémák kezelése, a fizikai test helyreállítása, a testtartás javításával. A helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák elkerülésének alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap az órán, mivel azonnali, közvetlen hatással van az idegrendszerre, a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre. Ha már túl könnyű, vagy többre, "jógásabbra" vágysz, válthatsz a hatha vagy astanga jógára.

Mire számíts? Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően növeljük a hajlékonyságot, az ízületek mozgástartományát. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, az állóképesség nő, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint. Összességében javítja az általános közérzetet.

Ajánljuk: 12 éves kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül MINDENKINEK, 50+-osoknak, aktívabb kismamáknak, szülés utáni regenerációhoz, azoknak, akik könnyed mozdulatokkal mozgatnák át Magukat, akik jelentős túlsúllyal élnek.

További információ, csoportos órán kívüli magánóra lehetősége: Forró Barbara 06 20 990 6796 

Ha ülőmunkát, vagy egyoldalú munkát végzel, ha kicsi gyermeket nevelsz, és így sokat emelsz, ha szeretnéd megelőzni a gerincproblémák kialakulását, vagy megszüntetni a már kialakult fájdalmakat, ha "klasszikusabb" mozgást szeretnél a jógánál, ha tanácsokra és egy jó társaságra vágysz, ez a Te mozgásformád lesz.

Mire számíts? Megerősödnek és aktivizálódnak a gerinc tartásában, működésében résztvevő izmaid, nyúlnak a rövidülésre hajlamos izmaid, mobilizálódnak az izületeid, dolgozunk a gerinc és a test rugalmasságán, és sokat nyújtózunk.

Ajánljuk: 12 éves kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül MINDENKINEK, 50+-osoknak, aktívabb kismamáknak, szülés utáni regenerációhoz, azoknak, akik könnyed mozdulatokkal mozgatnák át Magukat, akik jelentős túlsúllyal élnek.

További információ és magánóra lehetősége: Wirth Andrea 06 20 354 0872

Egy hatha jóga órán a hatha jóga minden eszközét használjuk, egyszerre végzünk ászanát (testtartás), pránájámát (légzést), mentális gyakorlatokat és relaxációt/meditációt. Gyakorlása erősíti, nyújtja és vitalizálja a fizikai testet, ugyanakkor harmonizálja az energetikai és mentális folyamatokat. Serkenti és támogatja a belső szervek és a mirigyek munkáját, erősíti az idegrendszert, oldja a feszültségeket. Ideális és változatos gyakorlatsor az általános testi és lelki egészség eléréséhez. Sokoldalúsága miatt a leghatékonyabb módszer a helyes testtartáshoz, hatásos módja az izmok és ízületek lazításának, nyújtásának, tonizálásának, a belső szervek masszírozásának, működésük serkentésének. A hatha jóga órák számtalan variációs lehetőséget rejtenek, így nagy teret adnak a fejlődésre, az astanga jógához is remek előkészítők.

Mire számíts? Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően növeljük a hajlékonyságot, az ízületek mozgástartományát. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, az állóképesség nő, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint. Összességében javítja az általános közérzetet.

Ajánljuk: 12 éves kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül MINDENKINEK, fittebb 50+-osoknak, aktívabb kismamáknak, szülés utáni regenerációhoz.

További információ, csoportos órán kívüli magánóra lehetősége: Forró Barbara 06 20 990 6796

Komplex Iskolaelőkészítő - kiscsoportos
Komplex Iskolaelőkészítő - kiscsoportos

Ha úgy érzed gyermekednél nem szilárdultak meg az iskolai sikeres kezdéshez szükséges alap képességek, akkor használd ki ezt az időszakot, hogy a suli egy nagy kaland legyen, ne pedig görcsös tanulás, és szorongás! 

Mire számíts? Fejlesztőpedagógusként számomra nagyon fontos, hogy minden gyerkőcöt egyénileg, saját képességeihez mérten fejlesszek, így a sulielőkészítő első pár alkalma mindig egyéni képességfelméréssel indul. Ezután egyénre szabott fejlesztéssel, játékosan, de feladattudatot fejlesztve zajlanak az alkalmak. A komplexitása abban rejlik, hogy nagymozgásokat is fejlesztek, erre épül a finommotorika és a részképességek megszilárdítása. Nagyon fontos, hogy amit az ovis nem tud 3D-ben átlátni pl. Irányok, azt a feladatlapon sem fogja tudni, ezért fontos, hogy az iskolaelőkészîtő ne csak feladatlapozás legyen.

Ajánljuk: 6 éves kor felett 

További információ, BEJELENTKEZÉS: Kerékgyártó Dóri 06 20 436 4638

A mozgásfejlődés már az anya pocakjában elkezdődik, és a születés után az első években fejlődik a legintenzívebben. Éppen ezért ez az időszak kiváló táptalajt nyújt az egészséges mozgásfejlődés megalapozására. A mozgás közvetlen és nagyon erős kapcsolatban áll az idegrendszerrel, épp ezért aki mozog, annak az idegrendszere is fejlődni fog. Ezért nem szabad elhanyagolnunk ezt az életkori szakaszt. 

Játszva tanulunk?

A gyerekek élete a játék, játék és játék. Számukra ez jelent mindent. Játék közben érzik magukat biztonságban, játék alatt fejezik ki önmagukat, képezik le egész világukat a saját nyelvükre. A gyerekek játék nélkül nem lennének taníthatók, létezni sem tudnának nélküle. Nem taníthatóak továbbá belső motiváció nélkül, és nem fejleszthetőek, ha ők nem akarják. A legtöbb kisgyerek nehézségekkel küzd, csak úgy, mint a felnőttek, és kevés olyan kicsi van, aki ne akadna el valamely fejlődési lépcsőnél. Én azért vagyok, hogy átsegítsem őket ezeken a nehéz próbatételeken.

Mire számíts? A foglalkozás 60 percén keresztül egy spontán, örömteli játék, olyan játékokkal amire életkorilag készen állnak a gyerekek. A cél, hogy megalapozzuk a mozgás szeretetét egy támogató, barátságos, szeretetteli közegben. A tanulás nálam csak játékos úton valósulhat meg. Nincs semmi, aminek a kicsi ne örülne. Együtt alkotunk, mozgunk, mondókázunk, fejlődünk. Úgy, hogy közben ő semmi mást ne érezzen, csak azt, hogy gyerek lehet, és hogy imád az lenni.

Ajánljuk: 4-7 éves korig

További információ, BEJELENTKEZÉS: Kerékgyártó Dóri 06 20 436 4638

A táncban rejlő ősi energiák felhasználásával igazán eredményesen és élményekkel teli módon fejleszthetjük a test - szellem - lélek harmonikus működését. A tudatosan és jól átláthatóan felépített táncos mozgássorok a teljes testet megmozgatják, mindeközben a zenével együtt történő gyakorlás felszabadító érzése képes elhatolni a lelkünkig.

Nemcsak a mozgáskészletünk gyarapodását tapasztalhatjuk meg, hanem a táncnak, a koncentrációs képességre gyakorolt pozitív hatását is érezhetjük. Az órákon egyaránt helyet kapnak a lágy és erőteljesebb mozdulatok, különböző tánctechnikák tanulása, illetve a rugalmasan, szabadon de stabilan mozgó test kialakítására irányuló feladatok is.

Mire számíts? A táncnyelv elsajátítása olyan eszköztárat biztosít a gyermekek számára, amely nagyon jól használható a mindennapi élet során, sportmozgásokban, rekreációs tevékenységekben, de az önkifejezés területén is. Kiváló lehetőséget ad "flow" (áramlás) élmény megélésére.

Ajánljuk: a 12 éves kortól

További információ: Belkovics Veronika +36 70 550 9254

 Ha szeretnéd, hogy gyermeked egy vidám társaság tagja legyen, csatlakozzon hozzánk! Foglalkozásainkon játékosan ismerkedünk a hatha jóga alapjaival, az életkornak megfelelő pózokkal, a végén pedig relaxáció segíti az ellazulást. Az órákon a hangsúly a fejlesztő gyakorlatokon van, de természetesen a játék is szerepet kap. 

Mire számíts? Segít a helyes testtartás kialakításában, védeni a gerincet, kezelni a lúdtalpat, idegrendszeri éretlenség fejlesztésében, fejleszti az érzelmi intelligenciát, segít az érzelmek megélésében, kezelésében, irányításában, kifejezésében, az önbizalmat növeli, kiegyensúlyozottá válik a gyerkőc, segít a helyes önértékelés kialakulásában, a szorongást, feszültséget oldja.

Ajánlott korosztály: 4-7 éves korig

További információ: Kerékgyártó Dóri 06 20 436 4638

A módszer feltalálója Joseph Pilates, a gyakorlatokat eredetileg az I. Világháborúban megsérült katonák rehabilitációs programjának szánta, később aztán profi táncosok körében is népszerűvé vált, mivel a Pilates edzéssel sérülések nélkül trenírozhatták izmaikat. A program lényege a kontrollált mozgássorozatok és a légzéskoordináció optimális összehangolása, miközben a torna az test egész izomzatát tonizálja, beleértve a test ún. "erőközpontjában" lévő belső izmokat is, amelyek létezését egyébként észre sem vesszük, így azokat akaratlagosan nem is mozgatjuk. Az erőközpont - a has, a hát alsó része, a far, a medence izmai, vagyis az összes hasizom, köztük a mély haránt hasizom, a mély hátizmok, a far- és a belső comb izmai, valamint a medencefenék záróizmainak összessége. Minden mozdulat ebből az erőközpontból indul ki, innen áramlik az energia a többi izomcsoport felé. A mozdulatsorok erőközpontból történő tudatos irányításához, szükség van az említett izmok aktiválására. Az első néhány edzésen nagy koncentrációt igényel a helyes légzés, és a belső izmok tudatos aktiválása. Fontos, hogy ez ne szegje kedvünket, mert ha egyszer ráérzünk, a többi gyakorlat már egyszerűvé válik. 

Mire számíts? Képesek leszünk a megfelelő légzéstechnika alkalmazása közben, tudatosan, elkülönítve irányítani az erőközpont izmait, melyek edzésével kiváló testtartás és egyensúlykészség érhető el. A torna rendszeres végzése jótékony hatással van az egész szervezetre. 

Ajánljuk: 12 éves kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül Mindenkinek.

További információ: Fábián Andrea 06 30 502 3358

Az SMR hengerezés lényege az izmokban, az izompólyákban, a kötőszövetben kialakult feszültségek feloldása. Az izom újra elnyeri optimális teljesítőképességét, könnyebben regenerálódik, megelőzhetőek a sérülések. Az SMR henger gyakorlatok egyszerűek, könnyen megtanulhatóak, kortól és sportmúlttól függetlenül. 

A kötőszövet (latinul: fascia) "a forma szerve". Az izmok végzik a mozgást. Az izompólya burkolja és kontrollálja az izmokat. Ha az izompólyában feszültség jelenik meg, amit nem oldunk fel, akkor az izom nem tud megfelelően működni. A kötőszövet mindenütt jelen van a testünkben, ez köt össze mindent. Több rétege van, amelyek egymásba fonódnak. A felszínes rétegére úgy tekinthetünk, mint a "test harisnyája". Ha ez a test-harisnya megtekeredik, elcsavarodik, elhasználódik, megsérül a nem megfelelő használat során, izmaink azonnal jelzik. Megváltozik és merevebb lesz a mozgásunk, romlik a testtartásunk, nehezebben regenerálódunk. Az izompólya hártyaszerűen beburkolja az izmokat. Az izompólya összeköti, körülveszi, formázza az izmokat, biztosítja az izom erejét, rugalmasságát. Az izom könnyebben és gyorsabban regenerálódik, amikor az izompólya rugalmas.

Az SMR masszázzsal megszüntethetjük a kötőszövetben, az izompólyákban összegyűlt feszültségeket. A gyakorlatok során lassú, egyszerű mozdulatokat végzünk az eszközök használatával. Az alapgyakorlatokat, esettől függően az SMR hengerrel, az SMR bottal vagy a SMR labdával hajtjuk végre. Az SMR System gyakorlatainak hasonló hatásmechanizmusa van, mint a masszázsnak. 

Mire számíts? A masszázs hatására az izmok és a kötőszövet anyagcseréje javul. Könnyen elérhetjük az optimális izomegyensúlyt, aminek következtében javul a mozgás minősége és a testtartás. A stresszoldás pedig az idegrendszerre van közvetlen hatással. Beindíthatjuk a test regeneráló és öngyógyító folyamatait, ami fájdalomcsillapító és méregtelenítő hatású egyaránt. A mechanikus ingerek, az idegrendszeri hatások és az anyagcsere javulása egyaránt növeli a test-tudatot, ami a sportolóknak elengedhetetlen. A könnyebb, fájdalommentes mozgás öröme jó közérzetet és letisztult gondolkodást eredményez. Fejleszthető a testtartás, azaz a struktúra, növelhető a mobilitás, gyorsítható a regeneráció.

Ajánljuk: 6 éves kor felett azoknak, akik nem szenvednek az alábbiakban: 

  • csontritkulás,
  • magas vérnyomás betegség (a gyógyszerrel beállított vérnyomás nem számít kizáró oknak),
  • véralvadásgátló szedése esetén,
  • cukorbetegség,
  • ha valakinek komolyabb visszérproblémái vannak (mélyvénás tágulat),
  • terhesség esetén,
  • idős korban fokozott óvatossággal kell alkalmazni az eszközt.

További információ, csoportos órán kívüli magánóra lehetősége: Forró Barbara 06 20 990 6796

LoveYour Belly hasizom tréning - csoportos óra
LoveYour Belly hasizom tréning - csoportos óra

 Szétnyílt hasizomra gyanakodhatunk, ha reggel felkelést követően, miután megiszunk egy pohár vizet, vagy eszünk valamit, úgy tűnik, mintha ismét "terheshasat" növesztettünk volna.

Ezen az órán a fókuszban a törzs izmai, főként a hasizmok, a szülés utáni regenerálás, a feszesítés van, ill. a terhesség alatti, szülés utáni szervi és mozgásszervi problémák kezelése.

Mire számíts? Megismerkedünk a leghatékonyabb, gerincbarát hasizom fejlesztő és regeneráló gyakorlatsorokkal, melyek meglepően hamar érezhető eredményeket adnak. Összezárják a szétnyílt hasizmot, edzik a gát és medencefenék izomzatát, teljesen "derékbarát" módon rugalmasítják a gerincet, biztonságosak. 

Az óra bababarát, gyermekedet hozhatod.

Ajánljuk: kortól, a szülés idejétől és testsúlytól függetlenül minden szülés előtti formát megcélzónak.

További információ, csoportos órán kívüli magánóra lehetősége: Forró Barbara 06 20 990 6796

Tánctréning
Tánctréning

A táncban rejlő ősi energiák felhasználásával igazán eredményesen és élményekkel teli módon fejleszthetjük a test - szellem - lélek harmonikus működését. A tudatosan és jól átláthatóan felépített táncos mozgássorok a teljes testet megmozgatják, mindeközben a zenével együtt történő gyakorlás felszabadító érzése képes elhatolni a lelkünkig.

Nemcsak a mozgáskészletünk gyarapodását tapasztalhatjuk meg, hanem a táncnak, a koncentrációs képességre gyakorolt pozitív hatását is érezhetjük. Az órákon egyaránt helyet kapnak a lágy és erőteljesebb mozdulatok, különböző tánctechnikák tanulása, illetve a rugalmasan, szabadon de stabilan mozgó test kialakítására irányuló feladatok is.

Mire számíts? A táncnyelv elsajátítása olyan eszköztárat biztosít számunkra, amely nagyon jól használható a mindennapi élet során, sportmozgásokban, rekreációs tevékenységekben, de az önkifejezés területén is. Kiváló lehetőséget ad "flow" (áramlás) élmény megélésére.

Ajánljuk: 12 éves kortól minden lánynak és nőnek, táncos előképzettség nem szükséges

További információ: Belkovics Veronika +36 70 550 9254

Órarend, jegy és bérletvásárlás, bejelentkezés, online órához csatlakozás:

LoveYourBelly hasizom fejlesztő- és regeneráló betanuló tréning, otthoni gyakorláshoz:

Emeletünkön 6 db szobában várnak Szakembereink egyéni foglalkozásokkal.

Testtartás elemzés, mozgásszervi állapotfelmérés, Pre- és Rehabilitációs tréning; Egyéni órák;
Gyermek komplex mozgásterápia; 
Tanulási coaching;
Szülés felkészítés, Kismama masszázs, szülés utáni regenerációs program; LoveYourBelly hasizom fejlesztő- és regeneráló betanuló tréning otthoni gyakorláshoz;
Triggerpont kezelés; Kinesiology Taping/ Sporttapping, Köpölyözés; 
Energetikai kezelések;
Nehézfém kivezetés a szervezetből; 
Táplálkozási és életmód tanácsadás; 
Kineziológia, gyermek kineziológia,Stresszkezelés,
Földsugárzás mérés (Radiesztézia);
Masszázsok széles választéka.

Elérhetőségek: Szakembereink