A jóga a tapasztalás útja, és mi segíteni fogunk Téged ezen az úton!

 Ha teljesen kezdő vagy, illetve még nem jártál nálunk, kérdezz bátran telefonon a 06 20 990 6796 számon. 

A sérülésedről, betegségedről tájékoztasd az Oktatódat! További részletekről érdeklődni és bejelentkezni az Oktatóknál tudsz. 

Az órákhoz szükséges eszközöket biztosítjuk Neked.

Készség és képesség fejlesztő Agytorna - gyermek mozgásterápia

Fókuszban a készség és képesség fejlesztés. Minden új képesség elsajátításához, minden tanulási folyamathoz szükség van mind a két agyfélteke közreműködésére. Hogy folyamatosan tudjunk olvasni, képesek legyünk színesen megfogalmazni a gondolatainkat, hogy tudjunk helyesen írni, és egyszerre figyelni és gondolkodni, szükségünk van arra, hogy képesek legyünk keresztezni az agyunkban a középvonalat. A keresztezett mozgásforma segít abban, hogy az addig külön-külön működő féltekék különböző funkciói összehangolódjanak. Így pl az agy egységes információként tudja kezelni a két szembe és fülbe érkező ingereket, valamint a test jobb és bal oldaláról jövő mozgásos és érintéses információkat. A test minden irányú mozgását is koordinálja. Összehangolódnak az érzések a tényekkel, a képek a szavakkal, az időbeni eligazodás a térben való tájékozódással, a kreativitás a logikai gondolkodással, és az ösztönösség a tudatossággal. 

Dr. Paul Dennison amerikai tanár által az 1960-as években kikísérletezett, kifejlesztett pedagógiai, terápiás program a Brain Gym (agytorna) feladatai könnyedén végrehajtható egyszerű mozgások, melyek segítségével a két agyfélteke között új összekötő idegpályák létesülnek. A két agyfélteke működésének harmonizálására többféle módszert is választhatunk: rajzos gyakorlatokat, mozgásos-egyensúlyi (jóga) gyakorlatokat energetikai korrekciókat, vagy légző gyakorlatokat.

Mire számíts? A rendszeresen végzett torna hatására a tanulás könnyebbé, élvezetesebbé válik. A gyermek, kreatívabb, kiegyensúlyozottabb lesz.

Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig

PÉNTEKENKÉNT 18:00-18:45

További információ, bejelentkezés: Szalay Réka - KinezRéka 06 20 200 3076

Aromaterápiás női és kismama jóga

Évezredek óta használják és élvezik áldásos hatásait az illóolajoknak, így az olajok illata a jóga gyakorlást is segíti, mélyíti. Az aromaolajok egyszerű belégzés által eljutnak az agyba és ott hatással vannak a működésére. Az illóolajok rendelkeznek a legmagasabb rezgésszámmal az ismert anyagok között, használatukkal kedvező változásokat tapasztalhatunk testi és lelki folyamatainkban egyaránt. Az aromaterápiás jóga gyakorlásával növekszik az elégedettség és a boldogságérzet. Segít, hogy elérjük a testi és lelki harmóniát. Az Oktató tudatosan választja ki az illóolajokat attól függően, hogy melyik harmonizál az aktuális gyakorlatsorral.

Az órákon a Panarom illóolajait hívjuk segítségül.

Mire számíts? Csak nők között gyakorolsz, minimális, finom a javítás, megtanulsz bízni a tested ösztönösségében, áramolni a saját ciklusod szerint. A nőijóga gyakorlása a női test és lélek különleges igényeire fókuszál, segíti női mivoltunk teljesebb megélését.

Ajánljuk: kezdőknek, idősebbeknek, kismamáknak, szülés utáni regenerációhoz, a lágyabb mozgások kedvelőknek.

CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 18:00-19:00

További információ, bejelentkezés: Szlifka Tündi 06 70 772 9009

Astanga jóga, vezetett I. sorozat/ nyitott  

Az astanga jóga a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból, összesen hat sorozatból áll. A sorozatok nem csak az ászanákat állítják sorrendbe, hanem összekötik őket a mozgással (vinyasa), a légzéssel (udzsájí pránájama), a bandhákkal (energetikai zárak) és a drishtikkel (tekintet egy adott pontra szegezése). Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, és ritmusát az udzsájí légzés adja. Ez a légzéstechnika segíti az elme lecsendesítését, csakúgy, mint a tekintet vezetése (dristi). Mindezek beindítják a prána áramlását a testben, és ha az elemek összeolvadnak, a gyakorlat mozgó meditációvá válik.Az erős fizikai gyakorlás hamar meghozza a gyümölcsét, a test és a lélek vibrálóan egészségesebb lesz.

Mire számíts? Nő a hajlékonyság, az ízületek mozgástartománya, az izmok erősek és rugalmasak lesznek, a zsír aránya csökken, az állóképesség nő, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kialakítja a fegyelmet, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint.

Az óra 90 perces, a kezdőknek, bizonytalanoknak vezetjük az I. sorozatot, a haladók saját ritmusukban gyakorolják a sorozatukat.

Ajánljuk: minden kihívást kedvelőnek, mivel a gyakorlás nagy erőfeszítést igényel és komoly elszántságot.

KEDDENKÉNT 19:00-20:30,

CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 19:15-20:45

További információ, bejelentkezés: Forró Barbi 06 20 990 6796

Baba - Mama jóga

Ahol mindketten egyaránt fontosak vagytok! :) A kisebb babáknál babamasszázs segíti a kötődés elmélyítését, míg a közös gyakorlás, utánzás az együttműködést. Babád idegrendszerét és mozgáskoordinációját fejlesztő játékos gyakorlatok (ölbeli játékok, hintáztatások, gördítések, mondókák) mellett, saját tested regenerálása és energetizálása (célzott erősítő, nyújtó és légző gyakorlatok, illetve gátizomtorna) is kellő teret kap. Ha már helyváltoztatásra is képes babád, akkor lehet, hogy kevésbé izgalmas számára a kisbabás bemelegítő masszázs, ilyenkor helyette más gyakorlatokat kaptok.

Mire számíts? Az óra rövid ráhangolódással kezdődik, majd a bemelegítő babamasszázs, illetve a mama bemelegítése következik. Mindezt az "anyaidő" követi, közben a babák megpihennek, szemlélődnek, esetleg utánozzák mamájukat vagy bekapcsolódnak a gyakorlásba. A jóga segítségével a teljes testet jólesően átmozgatjuk, elősegítve ezzel a gát izomzatának regenerálódását, valamint hogy az anyukák újra erőre kapjanak. Majd közös játékos gyakorlás következik, légző gyakorlat, gátizomtorna, végül relaxáció zárja az órát. Az óra közben babádat igénye szerint megszoptathatod, tisztába teheted. Ha éppen aludni szeretne, hagyhatod pihenni, addig is élvezve a magadra fordított időt!

Ajánljuk: Baba-Mama jógaórára már 6 hetes kortól hozhatod babádat, azonban ha császármetszéssel szültél, javasolt inkább csak a 8-10. héttől bekapcsolódnod. (Orvosod tanácsát mindenképpen kérd ki előtte!)

PÉNTEKENKÉNT 10:00-11:00

További információ, bejelentkezés: Szlifka Tündi 06 70 772 9009

Brightlight kismama jóga

Mikor egy nő gyermeket vár, teste és lelke nagyon sok átalakuláson megy keresztül. Ezek a történések sokszor megterhelőek és meglepőek lehetnek. A Birthlight Kismama Jóga biztonságos gyakorlatai segítségével harmonikusabbá és örömtelivé tehetjük ezt a különleges időszakot.

A gyakorlások során olyan speciális pózokkal mozgatjuk át magunkat, melyek segítik a test alkalmazkodását a mindig változásban lévő várandósság állapotához. Az alkalmazott testhelyzetek segítik a szükséges izmok megerősítését és egyben rugalmassá is teszik azokat. Kiemelt hangsúlyt kap a gátvédelem. A rendszeres gyakorlás érzelmi stabilitást biztosít, és megtanít figyelni a belső folyamatainkra, ami a szülés során is a segítségünkre lesz.

Az órák alatt vezetett meditációban kapcsolódhatunk a kisbabánkhoz, elmélyítve ezzel a kötődést.

A légző gyakorlatok fontos szerepet kapnak az órákon, melyek segítenek a fájdalomkezelésben, oldják a félelmet és a feszültséget.

Ajánljuk: minden olyan kismamának: aki egészséges várandósságra, könnyű szülésre és a szülést követő gyors regenerációra vágyik,

aki szeretne érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabájával.

A 12. hetet betöltött várandós hölgyeknek.

SZERDÁNKÉNT 10:00-11:30

További információ, bejelentkezés: Szlifka Tündi 06 70 772 9009

Gerincjóga® - mozgásterápia hatha jógával

A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket csak célzott, tudatos mozgással lehet kezelni. Ahhoz, hogy a hatha jóga erős energetikai gyakorlatait képes legyél majd kivitelezni (amelyek kihívást jelentenek még az egészséges testtel rendelkező gyakorlók számára is), szükség van egy megfelelő felkészítésre, egy preventív jellegű, biztonságos és hatékony mozgásterápiára. A Gerincjóga leszűkíti a hatha jógát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztárra azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még nem rendelkeznek megfelelő fizikummal és testtudattal.

Célja a fizikai test egészségének helyreállítása, a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre.

Mire számíts? Erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, javítja a tartást, oldja a stresszt, javítja az emésztést, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, javítja az általános közérzetet, vitalizál.

Ajánljuk: kezdőknek, 50+-osoknak, aktívabb kismamáknak, szülés utáni regenerációhoz, azoknak, akik könnyed mozdulatokkal mozgatnák át Magukat, akik esetleg jelentős túlsúllyal küzdenek.

KEDDENKÉNT és CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 10:00-11:00

További információ, bejelentkezés: Ádám- Jakab Erika 06 20 250 5453

Funkcionális pre- és rehabilitációs Tréning

A mai kor ülő életmódot folytató, vagy más miatt rossz testtartást felvett emberei közül sokan élnek mozgásszervi problémával, korlátokkal, fájdalmakkal. Ez a tréning a preventívtől a késői rehabilitációsig mindenkinek szól, megfelelő, biztonságos, az anatómiai, természetes alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal (csupa olyasmi, amit a hétköznapi életben is csinálsz) segíti az egészségfejlesztését. Egy modern csoportos mozgásrendszer eszközökkel, és saját testsúlyos gyakorlatokkal. Egyetlen tréning alatt előkerül az állóképesség fejlesztése, az erősítés, a mobilizáció és még akár sok más. Mivel a mozdulatok végrehajtása számos nagy izomcsoport munkáját igényli, kiemelkedően hatékonyak, átmozgatják az egész fizikumot: nyújtja, lazítja a feszes területeket, a rövidült izmokat, mobilizálja az izületeket, fókuszban tartva a gerincet és a törzs mély, tartó izmait, és a helyes légzést.

Mire számíts? Javul a testtartás, nő az izületi mozgástartomány, az izomerő, erősödik a fizikum, javul a közérzet, múlik a fájdalom. A szétnyílt hasizom záródik.

Ajánljuk: mindenkinek.

CKEDDENKÉNT és CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 8:30-9:30,

HÉTFŐNKÉNT és SZERDÁNKÉNT 17:30-18:30

További információ, bejelentkezés: Forró Barbi 06 20 990 6796

Gyermekjóga

Ha szeretnéd, hogy gyermeked egy vidám társaság tagja legyen, csatlakozzon hozzánk! Foglalkozásainkon nagy beszélgetésekkel, játékosan, nevetéssel ismerkedünk a hatha jóga alapjaival, a végén pedig relaxáció segíti az ellazulást. Az órákon a hangsúly a fejlesztő gyakorlatokon van, de természetesen a játék is szerepet kap. Egy elfogadó közegben gyakoroljuk egymás támogatását, az udvariasságot, az összetartást. Célunk egy verseny nélküli közösség létrehozása, ahol a gyerekek ebben az egy órában a virtuális térből kilépve, személyesen találkozhatnak, beszélgethetnek, barátkozhatnak és megismerhetik egymás elképzeléseit.

Mire számíts? Segít a helyes testtartás kialakításában, védeni a gerincet, kezelni a lúdtalpat, idegrendszeri éretlenség fejlesztésében, fejleszti az érzelmi intelligenciát, segít az érzelmek megélésében, kezelésében, irányításában, kifejezésében, az önbizalmat növeli, kiegyensúlyozottá válik a gyerkőc, segít a helyes önértékelés kialakulásában, a szorongást, feszültséget oldja.

Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig

SZERDÁNKÉNT 16:30-17:30

További információ, bejelentkezés: Prohászka Ági 06 20 925 2208

Hatha jóga

Egy teljes rendszer, melynél a fizikai gyakorláson a hangsúly, az ászanák tárházát szabadon használjuk, az óra felépítése ami adott, egységes. Vérbőséget okoz: ez a többletvér gyulladást csökkent, átmozgatja a szöveteket, segíti a megújulásukat és beindítja az öngyógyítási folyamatokat. Az egyetlen olyan mozgás, amely leviszi a vérnyomást, és egy sor különleges hatása van a szervezetünk működésére. Nincsenek benne pumpáló mozgások, és azzal, hogy folyamatosan nyújtunk, egy állandó, statikus nyomás jön létre a testben, ami a nyirokkeringést stimulálja, és edzi a nyirokereket is. A stimulált nyirokkeringés egyik hatása az, hogy dúsul az ízületi folyadék, és ezzel a Hatha Jóga kiválóan karbantartja, "olajozza" az ízületeinket. De a Hatha Jógával stimuláljuk a belső elválasztású mirigyeinket is, amelyek szintén folyadékot választanak el, s nyugtató hatást fejtenek ki. Átmozgatja a szalagokat, az inakat, és ugyan nem épít hatalmas izmokat, de tónusossá és erőssé teszi azokat. A Hatha Jógának közvetlen hatása van az agyműködésre is, például javul a memóriánk, az összpontosító képességünk és a test-tudat koordinációnk. A Hatha Jóga olyan légzésrendszert alkalmaz, ami pihentet, és szellemi frissességet ad, így azáltal, hogy a Hatha Jóga javítja a légzés technikánkat, természetesen serkentőleg hat az agyunkra is.

Mire számíts? Terápiás hatású, komplex mozgásforma, ami minden korosztálynak, minden alkatnak és nemnek megfelel. És legyen bármilyen mozgásforma az, amit csinálsz még a jógán kívül, kiválóan kiegészíti.

Ajánljuk: mindenkinek.

További információ, bejelentkezés: Forró Barbi 06 20 990 6796

Tini jóga

Napjainkban már Indián kívül is számos országban kezdik el a fiatalabbak is gyakorolni a jógát. Az egyre növekvő népszerűség nem véletlen, hiszen a jóga egy komplex fejlesztő módszer mind a test mind az elme számára. A fizikai testnek egy kitűnő gyakorlás, melyben fő cél, az erő és hajlékonyság közötti egyensúly megtalálása. Erősít, ellenálló képességet fejleszt, hosszútávú gyakorlásával általános fizikai jólétet biztosít. Az elme számára segít kikapcsolni, segíthet a fiataloknak új technikát találni a stressz és feszültség levezetésére, miközben testük dolgozik. Segít a helyes légzés tudatosításában, a testtudat alakításában és a relaxáció elsajátításában.

A tini jóga óra egy 60 perces foglalkozás, ezalatt minden alkalommal csinálunk Napüdvözlet, egyes álló és ülő pózokat. Részekre bontva ismerkedünk a jóga egészével, mindezt az életkori sajátosságok figyelembe vételével és azt szem előtt tartva, hogy a gyerekek már évek óta napjaik nagy részét az iskolapadban töltik.

Mire számíts? Támogatást nyújt a serdülő fiatalok érzékeny időszakában, elősegíti a kamasz szocializációját, érzelmi, értelmi, erkölcsi és lelki fejlődését. Mindannyian békére, harmóniára, szeretetre és megértésre vágyunk. Felmerül a kérdés: "de hogyan érjük mindezt el?". A Tiniknek a jóga ehhez lehet egy eszköz, aminek segítségével az életüket teljesebbé tehetjük.

Ajánlott korosztály: 10+

KEDDENKÉNT 16:30-17:30

További információ, bejelentkezés: Prohászka Ági 06 20 925 2208

Nőies Mozgás és Tánctréning

Kéthetente vasárnap délelőttre egy remek, táncos edzésforma, mellyel hatékonyan lehet elérni fizikai, mentális és lelki érettséget. Egy jó hangulatú csoportban olyan technikát tanulhatsz, amivel kifinomultan fogsz táncolni, miközben nőies alakot is formálsz magadnak. Garantált a folyamatos izommunka, de a felszabadult, nőies táncmozdulatok is. Az órákon főleg Latin-Amerika zenéit használjuk (salsa, chachacha, rumba, bachata, zouk, kizomba, argentin tangó) néhány modern dinamikus és lassú zenével fűszerezve.

Öltözet: Kényelmes, rugalmas nadrág vagy szoknya és felső, amiben nőiesnek érzed magad. Lapos talpú cipő, aminek nem tapad a talpa, és kényelmesen tudsz benne táncolni, vagy zokni.

Mire számíts? A tánctréningen nagy hangsúlyt fektetünk az alábbiakra: tartás javítása, tökéletesítése, mélyizom-erősítés, egyensúly - testtudat, nőies mozgáskultúra fejlesztése, tánctechnika (alapoktól a díszítésekig), nyújtás.

Ajánljuk: olyan nőknek, akik szeretnék a nőiességüket aktív mozgás közben kibontakoztatni.

Aki még nem táncolt, de valamilyen sportban, jógában, pilates-ben stb. járatos (akár akkor is, ha csak régebben mozgott rendszeresen).

Ha már táncoltál latin-amerikai táncokat, akkor itt továbbcsiszolhatod a tudásodat és a saját nőies táncstílusodat.

KÉTHETENTE VASÁRNAP, legközelebb: 09.15.

További információ, bejelentkezés:

Horváth Réka 06 20 510 9952

Testtartás elemzés, mozgásszervi állapotfelmérés, egyéni pre- és rehabilitációs tréning:

LoveYourBelly hasizom fejlesztő- és regeneráló betanuló tréning, otthoni gyakorláshoz:

KINEZIOLÓGIA, gyermek kineziológia, Komplex Mozgásterápia, Stresszkezelés, Coaching

FÖLDSUGÁRZÁS MÉRÉS, ENERGETIKAI KEZELÉSEK, REINKARNÁCIÓS UTAZTATÁS: