Óratípusok, terápiák

A jóga a tapasztalás útja, és mi is segíteni fogunk Téged ezen az úton!

 Ha teljesen kezdő vagy, illetve még nem jártál nálunk, kérdezz bátran telefonon a 06 20 990 6796 számon. 

A sérülésedről, betegségedről tájékoztasd az Oktatódat! További részletekről érdeklődni és bejelentkezni az Oktatóknál tudsz. 

Az órákhoz szükséges eszközöket biztosítjuk Neked.

Készség és képesség fejlesztő Agytorna - gyermek mozgásterápia 

SZEPTEMBERIG SZÜNETEL!

Fókuszban a készség és képesség fejlesztés. Minden új képesség elsajátításához, minden tanulási folyamathoz szükség van mind a két agyfélteke közreműködésére. Hogy folyamatosan tudjunk olvasni, képesek legyünk színesen megfogalmazni a gondolatainkat, hogy tudjunk helyesen írni, és egyszerre figyelni és gondolkodni, szükségünk van arra, hogy képesek legyünk keresztezni az agyunkban a középvonalat. A keresztezett mozgásforma segít abban, hogy az addig külön-külön működő féltekék különböző funkciói összehangolódjanak. Így pl az agy egységes információként tudja kezelni a két szembe és fülbe érkező ingereket, valamint a test jobb és bal oldaláról jövő mozgásos és érintéses információkat. A test minden irányú mozgását is koordinálja. Összehangolódnak az érzések a tényekkel, a képek a szavakkal, az időbeni eligazodás a térben való tájékozódással, a kreativitás a logikai gondolkodással, és az ösztönösség a tudatossággal.

Dr. Paul Dennison amerikai tanár által az 1960-as években kikísérletezett, kifejlesztett pedagógiai, terápiás program a Brain Gym (agytorna) feladatai könnyedén végrehajtható egyszerű mozgások, melyek segítségével a két agyfélteke között új összekötő idegpályák létesülnek. A két agyfélteke működésének harmonizálására többféle módszert is választhatunk: rajzos gyakorlatokat, mozgásos-egyensúlyi (jóga) gyakorlatokat energetikai korrekciókat, vagy légző gyakorlatokat.

Mire számíts? A rendszeresen végzett torna hatására a tanulás könnyebbé, élvezetesebbé válik. A  gyermek, kreatívabb, kiegyensúlyozottabb lesz.

Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig

További információ, bejelentkezés: 

Szalay Réka - KinezRéka 06 20 200 3076

Aromaterápiás női és kismama jóga 

Évezredek óta használják és élvezik áldásos hatásait az illóolajoknak, így az olajok illata a jóga gyakorlást is segíti, mélyíti. Az aromaolajok egyszerű belégzés által eljutnak az agyba és ott hatással vannak a működésére. Az illóolajok rendelkeznek a legmagasabb rezgésszámmal az ismert anyagok között, használatukkal kedvező változásokat tapasztalhatunk testi és lelki folyamatainkban egyaránt. Az aromaterápiás jóga gyakorlásával növekszik az elégedettség és a boldogságérzet. Segít, hogy elérjük a testi és lelki harmóniát. Az Oktató tudatosan választja ki az illóolajokat attól függően, hogy melyik harmonizál az aktuális gyakorlatsorral.

Az órákon a Panarom illóolajait hívjuk segítségül.

Mire számíts? Csak nők között gyakorolsz, minimális, finom a javítás, megtanulsz bízni a tested ösztönösségében, áramolni a saját ciklusod szerint. A nőijóga gyakorlása a női test és lélek különleges igényeire fókuszál, segíti női mivoltunk teljesebb megélését.

Ajánljuk: kezdőknek, idősebbeknek, kismamáknak, szülés utáni regenerációhoz, a lágyabb mozgások kedvelőknek. 

Csütörtökönként 18:00-19:00-ig 

További információ, bejelentkezés: 

Szlifka Tünde 06 70 772 9009

Astanga jóga, vezetett I. sorozat/ haladóknak nyitott gyakorlás 

Az astanga jóga a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból, összesen hat sorozatból áll. A sorozatok nem csak az ászanákat állítják sorrendbe, hanem összekötik őket a mozgással (vinyasa), a légzéssel (udzsájí pránájama), a bandhákkal (energetikai zárak) és a drishtikkel (tekintet egy adott pontra szegezése). Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, és ritmusát az udzsájí légzés adja. Ez a légzéstechnika segíti az elme lecsendesítését, csakúgy, mint a tekintet vezetése (dristi). Mindezek beindítják a prána áramlását a testben, és ha az elemek összeolvadnak, a gyakorlat mozgó meditációvá válik. Az erős fizikai gyakorlás hamar meghozza a gyümölcsét, a test és a lélek vibrálóan egészségesebb lesz. 

Mire számíts? Nő a hajlékonyság, az ízületek mozgástartománya, az izmok erősek és rugalmasak lesznek, a zsír aránya csökken, az állóképesség nő, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kialakítja a fegyelmet, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint.

Az óra 90 perces, a kezdőknek, bizonytalanoknak vezetjük az I. sorozatot, a haladók saját ritmusukban gyakorolják a sorozatukat.   

Ajánljuk: minden kihívást kedvelőnek, mivel a gyakorlás nagy erőfeszítést igényel és komoly elszántságot

Péntekenként 19:00-20:30-ig 

További információ, bejelentkezés:

Forró Barbara - Barbi 06 20 990 6796

Gerincjóga® - mozgásterápia hatha jógával

 A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket csak célzott, tudatos mozgással lehet kezelni. Ahhoz, hogy a hatha jóga erős energetikai gyakorlatait képes legyél majd kivitelezni (amelyek kihívást jelentenek még az egészséges testtel rendelkező gyakorlók számára is), szükség van egy megfelelő felkészítésre, egy preventív jellegű, biztonságos és hatékony mozgásterápiára. A Gerincjóga leszűkíti a hatha jógát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztárra azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még nem rendelkeznek megfelelő fizikummal és testtudattal.

Célja a fizikai test egészségének helyreállítása, a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre. 

Mire számíts? erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, javítja a tartást, oldja a stresszt, javítja az emésztést, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, javítja az általános közérzetet, vitalizál.

Ajánljuk: kezdőknek, 50+-osoknak, aktívabb kismamáknak, szülés utáni regenerációhoz, azoknak, akik könnyed mozdulatokkal mozgatnák át Magukat, akik esetleg jelentős túlsúllyal küzdenek.

Keddenként 9:15-10:15-ig

További információ, bejelentkezés:

Jakab Erika - Erika 06 20 250 5453

Funkcionális pre- és rehabilitációs Tréning

A mai kor ülő életmódot folytató, vagy más miatt rossz testtartást felvett emberei közül sokan élnek mozgásszervi problémával, korlátokkal, fájdalmakkal. Ez a tréning a preventívtől a késői rehabilitációsig mindenkinek szól, megfelelő, biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal segíti az egészségfejlesztését. Egy modern csoportos mozgásrendszer eszközökkel, és saját testsúlyos gyakorlatokkal.  Átmozgatja az egész fizikumot: nyújtja, lazítja a feszes területeket, a rövidült izmokat, mobilizálja az izületeket, fókuszban tartva a gerincet és a törzs mély, tartó izmait, és a helyes légzést.

Mire számíts? Javul a testtartás, nő az izületi mozgástartomány, az izomerő, erősödik a fizikum, javul a közérzet, múlik a fájdalom. A szétnyílt hasizom záródik.

Ajánljuk: mindenkinek.

Csütörtökönként: 8:30-9:30-ig

További információ, bejelentkezés:

Forró Barbara - Barbi 06 20 990 6796

Gyermekjóga 


SZEPTEMBERIG SZÜNETEL!

 Ha szeretnéd, hogy gyermeked egy vidám társaság tagja legyen, csatlakozzon hozzánk! Foglalkozásainkon nagy beszélgetésekkel, játékosan, nevetéssel ismerkedünk a hatha jóga alapjaival, a végén pedig relaxáció segíti az ellazulást. Az órákon a hangsúly a fejlesztő gyakorlatokon van, de természetesen a játék is szerepet kap. Egy elfogadó közegben gyakoroljuk egymás támogatását, az udvariasságot, az összetartást. Célunk egy verseny nélküli közösség létrehozása, ahol a gyerekek ebben az egy órában a virtuális térből kilépve, személyesen találkozhatnak, beszélgethetnek, barátkozhatnak és megismerhetik egymás elképzeléseit.

Mire számíts?  Segít a helyes testtartás kialakításában, védeni a gerincet, kezelni a lúdtalpat, idegrendszeri éretlenség fejlesztésében, fejleszti az érzelmi intelligenciát, segít az érzelmek megélésében, kezelésében, irányításában, kifejezésében, az önbizalmat növeli, kiegyensúlyozottá válik a gyerkőc, segít a helyes önértékelés kialakulásában, a szorongást, feszültséget oldja.

Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig

További információ, bejelentkezés: 

Prohászka Ágnes - Ági 06 20 925 2208

Hatha jóga

Egy teljes rendszer, amelynek a testgyakorlatok, azaz ászanák, a légzőgyakorlatok, a tisztító eljárások és a meditáció is része. A fizikai gyakorláson a hangsúly, az ászanák tárházát szabadon használjuk, az óra felépítése ami adott, egységes. Vérbőséget okoz: ez a többletvér gyulladást csökkent, átmozgatja a szöveteket, segíti a megújulásukat és beindítja az öngyógyítási folyamatokat. Az egyetlen olyan mozgás, amely leviszi a vérnyomást, és egy sor különleges hatása van a szervezetünk működésére. Nincsenek benne pumpáló mozgások, és azzal, hogy folyamatosan nyújtunk, egy állandó, statikus nyomás jön létre a testben, ami a nyirokkeringést stimulálja, és edzi a nyirokereket is. A stimulált nyirokkeringés egyik hatása az, hogy dúsul az ízületi folyadék, és ezzel a Hatha Jóga kiválóan karbantartja, "olajozza" az ízületeinket. De a Hatha Jógával stimuláljuk a belső elválasztású mirigyeinket is, amelyek szintén folyadékot választanak el, s nyugtató hatást fejtenek ki. Átmozgatja a szalagokat, az inakat, és ugyan nem épít hatalmas izmokat, de tónusossá és erőssé teszi azokat. A Hatha Jógának közvetlen hatása van az agyműködésre is, például javul a memóriánk, az összpontosító képességünk és a test-tudat koordinációnk. A Hatha Jóga olyan légzésrendszert alkalmaz, ami pihentet, és szellemi frissességet ad, így azáltal, hogy a Hatha Jóga javítja a légzés technikánkat, természetesen serkentőleg hat az agyunkra is. 

Mire számíts? Terápiás hatású, komplex mozgásforma, ami minden korosztálynak, minden alkatnak és nemnek megfelel. És legyen bármilyen mozgásforma az, amit csinálsz még a jógán kívül, kiválóan kiegészíti. 

Ajánljuk: mindenkinek.

További információ, bejelentkezés: 

Forró Barbara - Barbi 06 20 990 6796

Tini jóga


SZEPTEMBERIG SZÜNETEL!

 Napjainkban már Indián kívül is számos országban kezdik el a fiatalabbak is gyakorolni a jógát. Az egyre növekvő népszerűség nem véletlen, hiszen a jóga egy komplex fejlesztő módszer mind a test mind az elme számára. A fizikai testnek egy kitűnő gyakorlás, melyben fő cél, az erő és hajlékonyság közötti egyensúly megtalálása. Erősít, ellenálló képességet fejleszt, hosszútávú gyakorlásával általános fizikai jólétet biztosít. Az elme számára segít kikapcsolni, segíthet a fiataloknak új technikát találni a stressz és feszültség levezetésére, miközben testük dolgozik. Segít a helyes légzés tudatosításában, a testtudat alakításában és a relaxáció elsajátításában. 

A tini jóga óra egy 60 perces foglalkozás, ezalatt minden alkalommal csinálunk Napüdvözlet, egyes álló és ülő pózokat. Részekre bontva ismerkedünk a jóga egészével, mindezt az életkori sajátosságok figyelembe vételével és azt szem előtt tartva, hogy a gyerekek már évek óta napjaik nagy részét az iskolapadban töltik.

Mire számíts? Támogatást nyújt a serdülő fiatalok érzékeny időszakában, elősegíti a kamasz szocializációját, érzelmi, értelmi, erkölcsi és lelki fejlődését. Mindannyian békére, harmóniára, szeretetre és megértésre vágyunk. Felmerül a kérdés: "de hogyan érjük mindezt el?". A Tiniknek a jóga ehhez lehet egy eszköz, aminek segítségével az életüket teljesebbé tehetjük. 

Ajánlott korosztály: 10+ 

További információ, bejelentkezés:

Prohászka Ágnes - Ági 06 20 925 2208

Quimera Nőies Mozgás és Tánctréning 

Kéthetente vasárnap délelőttre egy remek, táncos edzésforma, mellyel hatékonyan lehet elérni fizikai, mentális és lelki érettséget. A latin-amerikai táncokat kifejezési eszközként, egyedi módon használja; egy új táncstílus, érett szórakozási forma is egyben. Rendkívül magas szintre fejleszti a testtudatot, önmagad és mások mélyebb szinten való megértését. Lehetővé teszi, hogy a saját rendszerét, stílusát mindenki önmaga alakítsa ki, miután erős és stabil alapokat épített ki minden síkon (testi, mentális és lelki). Bármilyen táncstílust vagy mozgásformát képes egyszerűen és természetes módon kombinálni és továbbfejleszteni, és ezáltal harmonikus fúziókat létrehozni.

Mire számíts? Női körben, Latin amerikai zenére, főleg a salsa alapjait fogod megismerni. Tornacipős, tánccipős edzés!

Ajánljuk: minden táncos, zenés mozgásforma kedvelőnek, korosztálytól függetlenül, kezdőknek is.

További információ, bejelentkezés: 

Horváth Réka - Réka 06 20 510 9952

Testtartás elemzés, mozgásszervi állapotfelmérés, pre- és rehabilitációs tréning:

LoveYourBelly hasizom fejlesztő- és regeneráló betanuló tréning, otthoni gyakorláshoz:

KINEZIOLÓGIA, gyermek kineziológia, Komplex Mozgásterápia, Stresszkezelés, Coaching

FÖLDSUGÁRZÁS MÉRÉS, ENERGETIKAI KEZELÉSEK, REINKARNÁCIÓS UTAZTATÁS:

Infraszauna:

Az infraszaunát sokan sokféleképpen használják. A hőmérséklet és a bent töltött idő mindenkinél más lehet. A legelterjedtebb mód, hogy 40-60 °C között, 30-45 percet tölts megszakítás nélkül az infrakabinban. Száraz testtel ülj be meztelenül egy törölközőre, esetleg egy törölközőt a derekad köré csavarva.

Szaunázás után van, aki egyből lezuhanyozik, de van aki megvárja, hogy megszáradjon a teste, lassan kihűljön, és csak utána zuhanyozik. Folyadékot (ásványvizet) mind előtte, mind utána érdemes inni. A megfelelő folyadékbevitel hiányában az infraszauna jótékony hatása csökkenhet.

Csak addig marad bent a kabinban, amíg jól érzed Magad!

Ha az infraszauna ajtaja bezártság érzetet okoz, nyugodtan kinyithatod és használhatod úgy is. Ugyanis nem a belső levegő hőmérséklete a fontos, hanem hogy a bent ülőt érjék a jótékony infrasugarak.

A szaunázáshoz szükséges törölközőket (1 nagyobbat amire ülsz + 1 kicsit a talpaid alá) és a papucsod hozd Magaddal!

További információ, bejelentkezés: 06 30 545 2669 .

Egészségügyi állapot felmérése, fülakupunktúra, lézerakupunktúra, zeneterápia (zongora), (orvosi) lézeres kezelések, Moxa, köpölyözés:

Pók László - 06 30 545 2669