Egészségvédelemre fókuszáló, gerincbarát, fejlesztő csoportos órák, amik bármilyen rendszeres edzés mellé is kiváló keresztedzések. 

Sérülésedről, fennálló betegségedről tájékoztasd az Oktatót!  

Az órákhoz szükséges eszközöket biztosítjuk számodra.

Az astanga jóga a hatha jóga legdinamikusabb formája, amely fix gyakorlatsorokból áll, így alkalomról alkalomra ugyan azt gyakoroljuk, mégis minden egyes gyakorlás más és más eredményt ad. A sorozatok (összesen 6 sorozat van) az 5 légzésig kitartott ászanákat sorrendbe állítja, és dinamikus mozgássorral/ vinyasával köti össze, a légzéssel (udzsájí pránájama), a bandhákkal (energetikai zárak) és a drishtikkel (tekintet egy adott pontra szegezése) együtt. Így egy folyamatos, megállás nélküli gyakorlást végzünk. Az astanga jóga kimondottan egy erős fizikai gyakorlás, ami a rendszeres végzéssel hamar meghozza a gyümölcsét, a test és a lélek erős, egészségesebb lesz, megnő az önbizalom. A 6 sorozat egymásra épül, az I. sorozat készíti fel a testet a további 5 sorozatra, ez az alap. A világon nagyon kevesen jutnak el a 3 sorozatig is, így a jógastúdiókban főként az I. és a II. sorozatot tanítjuk. 

Mire számíts? Az I. sorozat erősen tisztító hatású, izzadás fokozó. Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően növeljük a hajlékonyságot, az ízületek mozgástartományát. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, a testzsír aránya csökken, az állóképesség nő, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kialakítja a fegyelmet, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint. Kezdőknek, bizonytalanoknak vezetjük az I. sorozatot, a haladók saját ritmusukban is gyakorolhatnak.

Ajánljuk: 12 éves kortól minden kihívást kedvelőnek.

További információ, BEJELENTKEZÉS (csoportos órán kívüli magánóra lehetősége): Forró Barbara 06 20 990 6796

A baba-mama torna/ a szülés után hastorna és a saját testsúlyos és eszközös edzés mixe ez az óra. A baba is jól érzi magát az új, de nyugodt környezetben, az anyuka pedig nyugodtan tud edzeni, hiszen a babájuk látótávolságban van, vagy éppen részt vesz a különböző gyakorlatokban. 

Mire számíts? Nagyon kedves és hatékony órákon fogod elérni a célodat. Szuper dolog a kisgyerekeddel együtt edzeni, mert ő is megszereti a programot és neked sem kell gondolkoznod, hogy ki vigyázzon a gyerkőcre. Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően növeljük izmaid erejét, a hajlékonyságot és az ízületek mozgástartományát. Javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint. Összességében javítja az általános közérzetet, fizikumot.

Ajánljuk: szülés utáni regenerációnak a szülés utáni 6. héttől, babás/ kisgyermekes anyukáknak, bárkinek, aki jól érzi magát edzése közben babatársaságban.

További információ, BEJELENTKEZÉS (csoportos órán kívüli magánóra lehetősége): Forró Barbara 06 20 990 6796

A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket célzott, tudatos mozgással lehet és kell is kezelni. A gerincjóga a gerincre és az egészséges gerinchez nélkülözhetetlen más izületekre, izmokra fókuszálva leszűkíti a hatha jógát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztárra azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még vagy már nem rendelkeznek megfelelő fizikummal és testtudattal. Célja a mozgásszegény életmódból, a sok üléstől, vagy a nem megfelelő testtartásból fakadó mozgásszervi problémák kezelése, a fizikai test helyreállítása, a testtartás javításával. A helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák elkerülésének alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap az órán, mivel azonnali, közvetlen hatással van az idegrendszerre, a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre. Ha már túl könnyű, vagy többre, "jógásabbra" vágysz, válthatsz a hatha vagy astanga jógára.

Mire számíts? Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően növeljük a hajlékonyságot, az ízületek mozgástartományát. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, nő az életerő, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint. Összességében javítja az általános közérzetet.

Ajánljuk: 12 éves kortól MINDENKINEK.

További információ, BEJELENTKEZÉS (csoportos órán kívüli magánóra lehetősége): Forró Barbara 06 20 990 6796

Egy hatha jóga órán a hatha jóga minden eszközét használjuk, egyszerre végzünk ászanát (testtartás), pránájámát (légzést), mentális gyakorlatokat és relaxációt/meditációt. Gyakorlása erősíti, nyújtja és vitalizálja a fizikai testet, ugyanakkor harmonizálja az energetikai és mentális folyamatokat. Serkenti és támogatja a belső szervek és a mirigyek munkáját, erősíti az idegrendszert, oldja a feszültségeket. Ideális és változatos gyakorlatsor az általános testi és lelki egészség eléréséhez. Sokoldalúsága miatt a leghatékonyabb módszer a helyes testtartáshoz, hatásos módja az izmok és ízületek lazításának, nyújtásának, tonizálásának, a belső szervek masszírozásának, működésük serkentésének. A hatha jóga órák számtalan variációs lehetőséget rejtenek, így nagy teret adnak a fejlődésre, lehet lassabb vagy akár egész dinamikus, az astanga jógához remek előkészítők.

Mire számíts? Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotunknak megfelelően növeljük a hajlékonyságot, az ízületek mozgástartományát. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, az állóképesség nő, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint. Összességében javítja az általános közérzetet. 

Oktatótól függő, hogy az óra tradicionálisabb vagy nyugatiasabb szemléletű.

Ajánljuk: 12 éves kortól MINDENKINEK.

További információ, BEJELENTKEZÉS (csoportos órán kívüli magánóra lehetősége): Forró Barbara 06 20 990 6796; Klemencsics Diána 06 70 452 6132; Nagy Norman 06 30 275 5404

Ha úgy érzed gyermekednél nem szilárdultak meg az iskolai sikeres kezdéshez szükséges alap képességek, akkor használd ki ezt az időszakot, hogy a suli egy nagy kaland legyen, ne pedig görcsös tanulás, és szorongás! 

Mire számíts? Fejlesztőpedagógusként számomra nagyon fontos, hogy minden gyerkőcöt egyénileg, saját képességeihez mérten fejlesszek, így a sulielőkészítő első pár alkalma mindig egyéni képességfelméréssel indul. Ezután egyénre szabott fejlesztéssel, játékosan, de feladattudatot fejlesztve zajlanak az alkalmak. A komplexitása abban rejlik, hogy nagymozgásokat is fejlesztek, erre épül a finommotorika és a részképességek megszilárdítása. Nagyon fontos, hogy amit az ovis nem tud 3D-ben átlátni pl. Irányok, azt a feladatlapon sem fogja tudni, ezért fontos, hogy az iskolaelőkészîtő ne csak feladatlapozás legyen.

Ajánljuk: 5-7 éveseknek. 

További információ, BEJELENTKEZÉS: Kerékgyártó Dóri 06 20 436 4638

A TSMT terápia feladatsora a nagy és finommozgások fejlesztése során érleli, strukturálja tovább az idegrendszert. A foglalkozás menete kötött, feladatsorokba rendezett, a gyermek fejlődésének megfelelően fokozatosan nehezedik. A terápiában kiemelt szerepet kapnak az elemi mozgásformák, kúszás, mászás újraélése, újratanítása, a csecsemőkori primitív reflexek leépítése, mellyel megalapozzuk a magasabb rendű mozgásformák kialakulását, rendeződését. A mozgásos feladatok segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a testvázlat, a térbeli tájékozódás, a laterialitás, a dominancia beérését. A feladatsorok javítják a gyermek koncentrációs képességeit, megalapozzák, segítik a figyelem jobb irányíthatóságát, a szerialitás, a ritmusérzék és a motoros kreativitás fejlődését. A mondókákkal, énekekkel kísért feladatvégzés során fejlődik kommunikációjuk és anyanyelvi készségeik.

Mire számíts? A foglalkozás 45 percén keresztül az is cél, hogy megalapozzuk a mozgás szeretetét egy támogató, barátságos, szeretetteli közegben. Mert a tanulás nálam csak játékos úton valósulhat meg. Nincs semmi, aminek a kicsi ne örülne. Együtt alkotunk, mozgunk, mondókázunk, fejlődünk. Úgy, hogy közben ő semmi mást ne érezzen, csak azt, hogy gyerek lehet, és hogy imád az lenni.

Ajánljuk: 11 éves korig.

További információ, felmérés és BEJELENTKEZÉS: Kerékgyártó Dóri 06 20 436 4638

Az aromaterápiás női- és kismama jóga a női test és lélek különleges igényeire fókuszál, segíti női mivoltunk teljesebb megélését. Női ciklusunk során hormonjaink folyamatos változásban vannak, és ezzel együtt folyamatos változásban van a kedélyünk, energiaszintünk, nyitottságunk vagy épp befelé fordulásunk. Ez az óratípus épp ezért nagyon megengedő: mindenki a saját ciklusának megfelelő dinamikával merülhet bele az áramlásba. Ennek támogatásaképp nem jellemző a szigorú javítás ezeken a foglalkozásokon. Gyakorlataink az altest energetikai rendszerét állítjuk helyre, megerősítük a gát, hüvely területét, a medence és a has izmait. Lazítjuk, mobilizáljuk és egyben erősítjük a csípőízületet. Egyensúlyba kerül a hormonális rendszer, csökken vagy megszűnik a menstruáció előtti kellemetlen tünetegyüttes (PMS). A helyes légzés elsajátítása is hozzájárul a kiegyensúlyozott hormonális működéshez, az idegrendszer és ezzel az érzelmek stabilitásához. A rendszeres gyakorlás során tudatosulnak a női szervekhez kapcsolódó érzetek, a ciklusunk alatti változások, így ezeket megértve és elfogadva tudjuk önmagunkat is jobban megérteni, elfogadni és befogadóbbá válni az állandó változásra.

Mire számíts? 

* csak nők gyakorolnak
* nincs javítás
* bízz a tested ösztönösségében
* áramolj a saját ciklusod szerint

Ajánljuk: a lágyabb órát kedvelőknek, a ciklusuknak megfelelően gyakorolóknak, terhesség esetén a 12. héttől.

További információ, BEJELENTKEZÉS (csoportos órán kívüli magánóra lehetősége): Szlifka Tünde 06 70 772 9009

A legtöbb esetben a derékfájás kiindulópontja a mozgásszegény életmód vagy a helytelen mozgásminták miatt felboruló izomegyensúly. Egyes izmok rövidülnek, az ízület ellenkező oldalán levők pedig megnyúlnak, gátlás alá kerülnek. Ez beszűkíti az ízületek mozgását, és megváltoztatja az azt alkotó csontok helyzetét is, ami a nem megfelelő terhelési viszonyok miatt korábbi kopáshoz vezet. A kieső mozgásterjedelmet egy másik ízület pótolja ki (ami a csípő, hát és váll esetében az ágyéki gerincünk), a gátlás alá került izom munkáját pedig egy másik - vele azonos működést végző - izom fogja elvégezni. A kompenzáló izmokban és ízületekben pedig a túlterhelés fog problémákat okozni. Ez az óra egy gyógytornász által kidolgozott program első lépcsőjének mozgásanyaga, ami az ízületi mozgékonyság fokozását célozza.

Mire számíts? A TripleX Mobility óra célja a normál ízületi mozgástartománynak a visszaállítása mobilizáló gyakorlatokkal, a zsugorodott lágyrészek (izmok, fasciák) nyújtásával, aktiválásával. 

Ajánljuk: 12 éves kortól Mindenkinek.

További információ, BEJELENTKEZÉS (csoportos órán kívüli magánóra lehetősége): Heiszig Brigitta (Gitta) 06 30 970 3983

A táncban rejlő ősi energiák felhasználásával igazán eredményesen és élményekkel teli módon fejleszthetjük a test - szellem - lélek harmonikus működését. A tudatosan és jól átláthatóan felépített táncos mozgássorok a teljes testet megmozgatják, mindeközben a zenével együtt történő gyakorlás felszabadító érzése képes elhatolni a lelkünkig.

Nemcsak a mozgáskészletünk gyarapodását tapasztalhatjuk meg, hanem a táncnak, a koncentrációs képességre gyakorolt pozitív hatását is érezhetjük. Az órákon egyaránt helyet kapnak a lágy és erőteljesebb mozdulatok, különböző tánctechnikák tanulása, illetve a rugalmasan, szabadon de stabilan mozgó test kialakítására irányuló feladatok is.

Mire számíts? A táncnyelv elsajátítása olyan eszköztárat biztosít számunkra, amely nagyon jól használható a mindennapi élet során, sportmozgásokban, rekreációs tevékenységekben, de az önkifejezés területén is. Kiváló lehetőséget ad "flow" (áramlás) élmény megélésére.

Ajánljuk: 12 éves kortól minden lánynak és nőnek, táncos előképzettség nem szükséges.

További információ, BEJELENTKEZÉS (csoportos órán kívüli magánóra lehetősége): Horváth Réka 06 20 510 9952

Zsibongónkban 45 percen keresztül szólnak Anita hangszerei, dalokkal, mondókákkal és tánccal, mozgással kiegészítve. A foglalkozások célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés, mozgás és játék élményét.

Mire számíts? A zene, mondóka, ének, tánc igazán remek hangulatot okoz, ekkor valóban zsibong a ház. :) 

Ajánljuk: 6 hónapos kortól minden babának, anyának, apának és tesóknak.

BEJELENTKEZÉS nem szükséges, elég csak megérkezni. A foglalkozást Szabó Anita fejlesztőpedagógus tartja.

LoveYourBelly hasizom fejlesztő- és regeneráló betanuló tréning, otthoni gyakorláshoz: LoveYourBelly

Emeletünkön 6 db szobában várunk egyéni foglalkozásokkal:

Egyéni órák; 
Testtartás elemzés, mozgásszervi állapotfelmérés; Pre- és Rehabilitáció; 
Futás & Jóga 6 hetes futásra szoktató program;
Egyéni korai és kisgyermek fejlesztés; Gyermek mozgásterápia; Gyermek TSMT terápia;
Szülés utáni regeneráció; LoveYourBelly hasizom fejlesztő- és regeneráló tréning;
Manuális technikák széles választéka: SI terápia; Craniosacralis biodinamika; Triggerpont kezelés; Kinesiology Taping/ Sporttapping, köpölyözés, flossing, csontkovácsolás, Energetikai kezelések; 
Masszázsok széles választéka: sport-, gyógy-, Indiai, Kínai, Thai, Svéd, Lomi Lomi, talpmasszázs, hasmasszázs, kismama masszázs, kutyamasszázs;
Kéz és lábápolás, Műszempilla...
Elérhetőségek, BEJELENTKEZÉS: Szakemberek