Január 6-8-ig

2017.01.06

Január 6. Vízkereszt napja, vége a Karácsonynak, a farsangi szezon veszi kezdetét. A hagyományok szerint ezen a napon kell leszedni a fenyőfát, elcsomagolni a karácsonyi díszítést. 

Lunáris oldalról a Hold a Kos-ban tartózkodik. A Hold az állatöveket egy hónap alatt járja körbe, minden jegyben 2-3 napig időzik. Állása kihat mindennapjainkra, Mindnkire hatással bír, nemtől és születési csillagjegytől függetlenül, mint ahogy kiváltja naponta az apályt és a dagályt. Ma a Kosban van, ami a fejre, agyra, arcra és az életerőnkre hat. Ráadásul növekszik. A növekvő Hold olyan, mint a belégzés, beáramlás. Magunkba szívjuk az energiát, raktározunk, erősödünk. A szervezet regenerációs képessége növekszik, amit ilyenkor megteszünk testünk, lelkünk, egészségünk érdekében, az jobban hasznosul. Egyáltalán nem mindegy, hgy ezeket a napokat hogyan használjuk ki. :)

A Védikus Asztrológia alapján a mai egy lágy nap, amikor is minden olyasmivel érdemes foglalkozni, ami örömet ad, kényeztet, boldogságot ad, mert megérdemeljük. Romantika, vásárolgatás, barátokkal töltött idő, mindenféle szépészeti beavatkozás, egy jó film, egy jó könyv, művészet, bármi, ami tölt, melenget. Gyógyító Buddha napja is van, így különösen jó ha teszünk az egészségünkért, mert sokszorosan megtérül!

A Hold állással szinkronban ez a mai nap különösen alkalmas kozmetikára, arcpakolásokra, arckezelésekre. Egy jó edzésre, ami tölti az életerőt, tisztitja az agyat, edzi a testet. Például este 19:30-tól gerincfitness a Stúdióban! :) https://www.facebook.com/events/1671420386484432/ 

Napi egészségmegörző tippek: egy pohár citromos víz ébredés után éhgyomorra. Tisztít és vitaminnal lát el (2-3dl langyos vízbe fél-1 citrom leve)! MINDEN reggel jót tesz, nem csak ma! ;) Egyél tápláló, finom, kényeztető ételeket, ez a nap kiváló étterembe menni is, jöhet a több fogás, szép szervírozás. Meditálj, relaxálj! Pl: ülj le pár percig kényelmes ülésbe, zárj ki minden zavaró tényezőt és csak a légzésed figyeld. Ne avatkozz bele, ne irányítsd, csak figyeld. Lassan engedd magad vissza belső csendedből, ne pattanj fel.


Január 7. és 8. 

A Hold átlép a Bika jegyébe. A Bika a nyakra, mandulákra, szaglásra, ízlelésre, a tarkóra és a vállakra hat, és még mindig növekszik. 

A Védikus Asztrológia szerint agresszív nap lesz mindkettő. Ezek a napok a durvább dolgoknak kedveznek, nyoma sincs a tegnapi kényeztetésnek, viszont kiválóak selejtezésekhez, dolgok kiírtására, lezárásokra, gyógyszeres kezelések elkezdéséhez, böjtök indításához. Főként a vasárnap, amikor is jóga böjt nap lesz. Jóga böjtkor főként a gabonaféléktől (húsevőknek a húsevéstől is!) érdemes tartózkodni, ami mind egészségileg, mind spirituálisan jót fog tenni. A böjt nem egyenlő a koplalással! Böjtkor legjobb egyfajta élelmiszert fogyasztani, olyat válassz, ami nem marad sokáig a gyomorban és a belekben, könnyű megemészteni. Gabonaféléket és a húsevőknek a húst ilyenkor minden esetben el kell hagyni. Böjtölni az egészségért érdemes heti szinten, ha velem tartasz, a blogban jelölni fogom a legalkalmasabb napokat.

A Hold állással szinkronban ezek a napok különösen alkalmasak lesznek egy régóta halogatott nagytakarításra, lomtalanításra, szanálásra. Ehhez segítségként elmehetsz szombat délután 15:00-tól a Stúdióba stílustanácsadó workshopunkra https://www.facebook.com/events/1822496154635402/ , ahol megtudhatod mely színek állnak jól, és mik azok, amik mehetnek a szekrényedből. Menj, sétálj a hidegben egy jót, vagy korizz, csúszkálj a tavon! 

Napi egészségmegörző tippek: minden nap egyél meg egy nyers répát, almát vagy zellert. A szombat kedvez a maradék, hideg, száraz ételek fogyasztására. Vasárnap jóga böjt. Gyertya vagy fél gyertya helyzetében tölts el pár percet, amíg jólesik. Utána kényelmes ülésben, egyens gerinccel engedd hátra a fejedet, hogy a gyertyában elzárt torokközpont harmóniába kerülhessen.

Boldog Mindennapokat Mindenkinek: Forró Barbi okleveles jógaoktató