Január 13-15-ig

2017.01.13

A Telihold után péntek 13-ára ébredtünk. A Hold az Oroszlánban tartózkodik az elkövetkező pár napban, és csökkenni kezdett. 

A csökkenő Hold olyan mint a kilégzés, mint a kiáramlás. Az energiák felszabadulnak, a diéták és a tisztító kúrák ideje következik, mert ebben az időszakban a szervezet mindentől könnyebben és gyorsabban megszabadul. Az Oroszlán a szívet és a vérkeringést befolyásolja. A szívbetegségek mindig arra utalnak, hogy életünket újra kell gondolnunk, át kell alakítanunk, így különösen fontos a megfelelő mennyiségű mozgás, és a megfelelő hosszú pihenés, alvás. Ne feledjük, a január alapvetően a csend hónapja, a pihenés, a lassabb létezés ebben az időszakban természetes, essen jól lelassulni, átgondolni és változtatni, hogyha kell. 

A Védikus Asztrológia alapján ma jó energiájú zizi nap van. Zizi napon nehéz a dolgokat egy irányba tartani, nehezünkre eshet fókuszálni, kissé minden kavarog. Iyen napon nem kell nagy elhatározásokat hozni, hagyni és engedni kell a dolgokat, had alakuljanak. A tápláló, finom, kényeztető ételek napja ez. Szombaton agresszív nap, durva dolgokra, a nap ételei is a maradék, száraz, hideg, aszkéta fogások. Vasárnap pedig ismét zizi nap, de kevésbé jó energiájú, mint a mai. A vasárnap a királyi étkezés, a lakomák, a bőséges fogások napja. Szombaton, 14-én az év kezdetének legjelentősebb napja jön az indiai spirituális kultúrában, a Makara Sankranti. A Sankranti mindig valami újnak az elindulását jelképezi. Az ünnep nagyságát a hinduk körében az amerikai hálaadáshoz lehet leginkább hasonlítani, és a sárkányeregetés egy fontos eseménye az ünnepnek. Ezen a napon nagyon áldásos valami jót cselekedni, bármi megteszi, ami nekünk erőfeszítés, másoknak viszont hasznos, örömet, jót hozó cselekedet.

Napi egészségmegörző tippek: minden nap sétálj! A séta a depresszió, a szívroham és az agyvérzés legjobb megelőzésének eszköze. A könnyű, lassú sétát váltogasd gyorsabb tempóval. Pihenéskor a lábakat polcold fel, legyenek magasabban a szívnél. Természetesen a jóga is kiváló keringéssztabilizáló és serkentő mozgásforma. Az életerő áramlását segíti, összehagolja az idegrendszer és a  belső szervek, így a keringés és a szív munkáját. 

Ha hétvégén szeretnél keringés serkentő és szívre ható jógázást gyakorolni, akkor szeretettel várunk a Stúdióban programjainkon. Szombat reggel 9:00-től indul 8 alkalmas kezdő jóga tanfolyamunk ( https://www.facebook.com/events/1498540506830470/ ), délután egy pezsdítő, izzasztó YIN gyakorlás lesz 16:00-tól ( https://www.facebook.com/events/1298582276874317/ ). Vasárnap délelőtt latin-amerikai vérpezsdítő ritmusokra táncolhatsz a Quimera nőies mozgás és tánctréningen, 10:15-től a kezdőké, 11:15-től a haladóké a perkett, délután pedig oldjuk, tisztítjuk és harmonizáljuk a 3. csakrát a kineziológia és a jóga eszközeivel ( https://www.facebook.com/events/183494432123544/ ). 

Boldog Mindennapokat Mindenkinek: Forró Barbi jógaoktató